Artikelindex

Stadswandeling Venlo


Boek hier of vraag informatie aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Paul Haanen (1967) verzorgt historische stadswandelingen door Venlo voor groepen. Een stadswandeling duurt ongeveer 1½ tot 2 uur, afhankelijk van uw wandeltempo.

Heeft u een personeelsuitje of wilt u een gezellige, leerzame wandeltocht voor uw gezelschap? Een lunch of diner, voorafgegaan door een historische stadswandeling door Venlo? Ondanks het feit dat Venlo veel te lijden heeft gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er nog talloze mooie plekjes — voor wie ze weet te vinden! Als Venlonaar en docent geschiedenis wijst Paul Haanen u de weg door historisch Venlo.

Ook een stadswandeling in het Venloos dialect is geen probleem. Informeert u vrijblijvend naar de tarieven en de mogelijkheden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

   


Contact

Paul Haanen geeft stadswandelingen door Venlo.

Neemt u gerust vrijblijvend contact op.

P.L.P. Haanen
Rijnbeekstraat 258
5913 GH Venlo

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paul Haanen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord-Limburg onder nummer 12049487.


Paul Haanen?

Paul Haanen geeft historische stadswandelingen door Venlo.

Drs. P.L.P. Haanen ∴ (1967) is archeoloog en informatiedeskundige. Na zijn studie Egyptologie en Pre- en protohistorie in Leiden was hij werkzaam voor de Joan Willems Stichting JWS (1995-1997). Hij was een van de oprichters van AARAD, een onderneming gespecialiseerd in automatisering voor archeologen (1997-2002). Daarnaast was hij onder meer lid van de werkgroep standaardisering van de Stichting Nederlandse Archeologie SNA (1999-2002), bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Archeologen NVvA (2000-2002), lid van de Senter-werkgroep Technologiescan Archeologie van het Ministerie van Economische Zaken (2001) en bestuurslid van de Belangenvereniging Startpaginadochters BVS (2002-2004). In 2003 richtte hij Haanen Informatie Service HIS op. Tevens was hij docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs.

In 2009 is Paul Haanen getroffen door een beroerte (herseninfarct). Zijn bedrijf en zijn functie als docent kan hij daardoor niet meer uitoefenen. Sinds 2011 is hij werkzaam als vrijwilliger en archeoloog bij het Limburgs Museum. Daarnaast gaf hij Nederlandse les aan anderstaligen. Ook is hij sinds 2017 bestuurslid van Stichting Leutherberg en van Stichting Erfgoed Venlo sinds 2019 . Verder is hij vrijmetselaar van loge La Simplicité in Venlo.

Zijn hobbies zijn go spelen (Japanse denksport), verhalen vertellen, lezen en reizen.

Informeert u vrijblijvend naar de mogelijkheden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Lijst van publicaties.

In de krant (2012).

Bij "Humans of Venlo" (2019).


AVG

Paul Haanen geeft historische stadswandelingen door Venlo.

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving in werking getreden.

Met deze AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden de regels rondom het gebruik van persoonsgegevens aangescherpt. Iedere organisatie moet volgens deze wet aantonen welke persoonsgegevens voor welke doeleinden verwerkt worden, hoe lang gegevens bewaard worden en of er toestemming is om bepaalde gegevens te bewaren. Dit heeft dus ook betrekking op uw gegevens.

Behalve uw naam, telefoonnummer of emailadres die u zelf opgeeft, worden er geen gegevens langer dan noodzakelijk voor een stadswandeling bewaard. Paul Haanen legt daarvan geen bestanden aan. Deze website (haanen.nl) verzamelt geen cookies.


 Lijst van publicaties

 • P.L.P. Haanen, Wat is Vrijheid?, bouwstuk, Venlo 2021.
 • P.L.P. Haanen, Vrijmetselaren in Venlo, lezing voor ‘Vennelon’, onderdeel van Venlo Academie, Venlo 2019.
 • P.L.P. Haanen, het Amduat, bouwstuk, Venlo 2018.
 • P.L.P. Haanen, De opgravingen te Abu Rawash o.l.v. Prof. dr. A. Klasens (1957-1959) - de eerste Nederlandse opgraving in Egypte, lezing in het kader van de RMO-tentoonstelling ‘Hakken in het Zand’, Leiden 2008.
 • P.L.P. Haanen, De favorieten van.... In: Toeractief. Wandelen en fietsen in Nederland 4, Den Haag 2006, p. 9.
 • J. van Wetering en P.L.P. Haanen, Objects from the Dutch Excavations at Abu Rawash in the Egyptian Museum Cairo, and the national Museum of Antiquities Leiden, the Netherlands PDF-bestand. In: M. Eldamaty en M. Trad (red), Egyptian Museum Collections around the World (vol. 2), Cairo 2002, p. 1173-1182.
 • P.L.P. Haanen, Early state formation in anthropological perspective PDF-bestand. In: Trabajos de Egiptología-Papers on Ancient Egypt 1, Madrid 2002.
 • P.L.P. Haanen, M. Kappers, W. Schnitger en M. Wansleeben, Automatisering: methoden, processen en technische gegevens PDF-bestand. In: J.W.H. Hogestijn en J.H.M. Peeters (red), De mesolithische en vroeg-neolithische vindplaats Hoge Vaart-A27 (Flevoland), RAM 79-4, Amersfoort 2001.
 • P.L.P. Haanen en J.W.H. Hogestijn, Aardewerk: morfologische en technologische aspecten PDF-bestand. In: J.W.H. Hogestijn en J.H.M. Peeters (red), De mesolithische en vroeg-neolithische vindplaats Hoge Vaart-A27 (Flevoland), RAM 79-17, Amersfoort 2001.
 • P.L.P. Haanen en M. Kappers, AARAD Site-info. Beschrijving van de tabelstructuren PDF-bestand, Venlo/Amsterdam 2001.
 • P.L.P. Haanen, De genormaliseerde relationele database, lezing op de CAA-NL/SNA/ROB studiedag ‘De meerwaarde van standaards’, Amersfoort 2001.
 • P.L.P. Haanen, Berenike Trench BE 94/95-2. In: S.E. Sidebotham en W.Z. Wendrich (red), Preliminary Report of the 1995 Excavations at Berenike (Egyptian Red Sea Coast) and the Survey of the Eastern Desert, Leiden 1996.
 • P.L.P. Haanen, Vroege Staat-vorming in anthropologisch perspectief. Lezing op de Nederlands-Vlaamse Egyptologendag, Utrecht 1992.